Management colors. Excel·lència directiva

En el mercat professional, la capacitació i l’especialització tècnica i les singularitats personals permeten diferenciar-nos. Ètica i valors sumen un plus a aquest bagatge bàsic si bé el que realment ens desenganxa de la resta és l’actitud positiva davant dels reptes, en les relacions amb els altres, en la projecció personal dins de l’organització. Les empreses ho haurien de tenir molt present en els procesos de selecció i promoció del personal. I és que el desenvolupament competencial (sigui des de la perspectiva individual, des de la gestió de persones, des de la gestió d’equips, des del lideratge, des de la comunicació, des de les habilitats o des de la dimensió organitzativa i d’entorn) es pot i s’ha de fer en paral·lel a la carrera d’un professional dins d’una organització, mentre que les seves característiques distintives, el seu component ètic i la seva actitud són elements que formen part intrínseca del seu “ser professional”.

Sobre la base d’aquest plantejament, Òscar Dalmau, Carles Mendieta i Valentí Martínez hem desenvolupat el Management Colors. Es tracta d’una eina gamificada de suport i reflexió a l’acció directiva que potencia els processos integrals i integrats de desenvolupament competencial dins de les empreses. Les diferents competències s’organitzen en una paleta de colors que permet jugar, identificant febleses i fortaleses i descrivint itineraris formatius i de desenvolupament personal i professional. És un joc de cartes en què el que realment fa valuosa una competència (una carta) són els comodins que la acompanyen: o sigui el de la capacitació tècnica i l’especialització, el de les singularitats personals, el de l’ètica i els valors i, sobretot, sobretot, el de l’actitud positiva, que, a diferència de la resta, multiplica.

Management Colors estableix els elements i àmbits bàsics del desenvolupament competencial que els màxims responsables d’una organització haurien de conèixer, integrar i desenvolupar. És un recurs formatiu que pot contribuir a orientar-los a l’excel·lència utilitzant el poder del joc per fomentar processos de desenvolupament directiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.