Les cartes de la formació empresarial

La formació empresarial s’adreça a la millora de les competències de les persones perquè puguin aportar tot el seu potencial als objectius de l’empresa. Amb tot, per tal que sigui realment efectiva, cal que aquesta formació adopti una visió àmplia que tingui en compte tots els elements que incideixen en aquest procés: les competències necessàries per al desenvolupament de l’activitat empresarial; els individus i tot el seu bagatge de coneixements, valors i actituds; la complementarietat de les diferents persones i la seva integració en equips; l’establiment d’objectius concrets, avaluables i realistes; el lideratge motivador i capaç d’alinear energies i capacitats cap a la consecució de resultats; les habilitats de comunicació personal i professional; el coneixement del sistema en el qual opera l’empresa i les capacitats per adaptar-s’hi; i, finalment, l’habilitat per gestionar els condicionants de l’entorn social, econòmic, polític o educatiu que afecten sempre d’una manera o altra l’activitat empresarial.

Aquests 8 elements, competències, persones, equips, objectius, lideratge, comunicació, sistema i entorn, són la base sobre la qual hem construït amb Òscar Dalmau el model de formació Management Colors, basat en la metodologia de la gamificació. Ahir, 29 de novembre de 2017, vaig tenir ocasió de presentar-lo davant d’un auditori de representants de diferents empreses de correduria d’assegurances, en el marc de l’assemblea de la seva associació estatal, COJEBRO. Es tracta d’un recurs formatiu basat en el joc que pretén oferir una visió àmplia, gràfica i flexible dels itineraris formatius que es poden donar dins d’una empresa per tal de facilitar-ne el disseny i la implicació de les persones involucrades. I és que, a l’empresa com a la vida, no guanya qui té millors cartes sinó qui sap jugar millor la mà que li ha tocat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.