Estrenem un nou curs a la UVic-UCC

UManresa va acollir, dilluns, 23 d’octubre de 2017, la inauguració del curs universitari de la UVic-UCC. Va ser la primera vegada que aquest acte acadèmic se celebrava a Manresa, un fet excepcional que marca l’inici de la normalitat de funcionament d’una universitat que compta amb dos campus molt potents, un a Vic i un altre a la nostra ciutat. El Dr. Jordi Franch, professor dels estudis d’ADE, va llegir la lliçó inaugural: una anàlisi estratègica de l’economia catalana. Va descriure’n les fortaleses i febleses i les oportunitats i amenaces que li planteja el seu entorn; i va posar sobre la taula estratègies per millorar-la en el seu conjunt. D’altra banda, es va lliurar la medalla institucional de la universitat al Sr. Juli Sanclimens, un honor ben merescut per a la persona que, fa prop de tres dècades, com a alcalde de Manresa, va permetre plantar la llavor del que avui és la Fundació Universitària del Bages. En la seva acció promotora, a primers dels anys 90 del segle passat, es concentren la consciència de com n’és d’important per a una ciutat tenir universitat i alhora la visió àmplia del potencial que aquella aposta inicialment limitada podia tenir en el context més ampli de país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.