Reflexió sobre la universitat per celebrar els 20 anys de la UVic-UCC

La celebració dels 20 anys de la UVic-UCC va deixar a la Fundació Universitària del Bages un pòsit de reflexió sobre com han d’organitzar les universitats la seva governança per tal d’assegurar el seu paper de centres d’excel·lència i de focus de desenvolupament econòmic i social per al seu entorn. Una orientació del conjunt de l’organització a la captació, creació i retenció de talent n’és la clau, segons Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca del 2011 al 2015. Màrius Rubiralta, rector de la Universitat de Barcelona del 2015 al 2008 i secretari d’estat d’Universitats del 2009 al 2012, hi afegia que cal una revisió a fons del finançament universitari per fer-lo sostenible a llarg termini, vinculant-lo a contractes-programa i a una avaluació amb conseqüències. Finalment, Francesc Solé-Parellada, director acadèmic de la Unitat de Valorització de la Recerca i del Parc UPC de Recerca i Innovació, va destacar la importància que cada universitat defineixi clarament quin és el seu model d’aportació de valor: què és i què ha de fer, una decisió que no és homogènia  i que està estretament vinculada als respectius contextos socials i econòmics. Són reflexions que es van posar damunt la taula el passat 12 de juny de 2017,  la taula rodona sobre governança a les universitats, conduïda pel secretari general de la Fundació Universitària Balmes, Josep Terradellas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.