Dues lliçons de luxe

La presentació del nou manual d’introducció a la macroeconomia del Dr. Jordi Franch, professor dels estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) del campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va ser el marc, ahir a la sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages, per gaudir de dues lliçons excepcionals d’economia: la del mateix autor del llibre i la del Dr. José M. Gay de Liébana, que l’apadrinava. Un i altre van posar sobre la taula xifres i dades però també molta reflexió al voltant de la situació econòmica actual.

Franch va defensar una postura crítica cap als plantejaments de la macroeconomia dominant, basada en les teories de Keynes, especialment en un moment com l’actual en què l’increment del deute públic posa pals a les rodes a la recuperació econòmica. Gay de Liébana va completar l’anàlisi de Franch amb la confirmació que la sortida de la crisi econòmica es troba lluny. Creix el PIB però es manté l’atur i es redueix la renda familiar disponible. El consum registra creixements puntuals que no es poden mantenir en el temps. Tot plegat dibuixa un escenari en què l’economia espanyola s’arrenglera amb les economies del sud d’Europa, estancades i menys competitives, mentre que bona part de les de l’Est europeu emergeixen, gràcies, sobretot, a una inversió decidida en polítiques d’educació i a una cultura de l’esforç que contribueixen a configurar un mercat laboral més qualificat i productiu.

Dues lliçons de luxe, en la presentació d’un llibre que confirma la vocació de la Fundació Universitària del Bages de ser un pol de generació i divulgació de coneixement i d’atracció de talent al territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.