L’ètica com a eix transversal a la universitat

La sala d’actes de l’edifici FUB2 va acollir, ahir, la presentació al campus Manresa del codi ètic que compartim les diferents institucions vinculades a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Ester Busquets, professora de la facultat de Ciències de la Salut de la UVic, va recordar-nos, durant l’acte, que l’adopció d’un codi ètic és un gest de valentia per a una organització, un compromís que, més enllà del paper, obliga en el desenvolupament de la tasca professional quotidiana. Aquest és un repte que la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha acceptat en fer aquest pas endavant, juntament amb les fundacions universitàries Balmes i Bages.

L’acte, a més, també va ser l’ocasió perquè Núria Terribas expliqués el pla de treball de la recent creada Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, de la qual n’és la directora. Va subratllar la decisió de fer-ne un instrument de reforç a la formació que reben els estudiants, especialment, els de Ciències de la Salut i va defensar la particularitat d’aquesta càtedra en relació a d’altres entitats similars del país per la seva aposta per acostar el debat ètic a la societat i no limitar-lo al terreny acadèmic.

Assumir la necessitat d’un comportament ètic basat en el compromís individual, l’equanimitat col·lectiva i la veracitat científica i traslladar el debat dels problemes ètics a la societat són dues línies de treball de la UVic-UCC, tot just encetades, que han de permetre convertir l’ètica en un eix transversal de la seva activitat acadèmica i social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.