La universitat, agent de progrés al servei del territori

“La universitat és clau per fer del coneixement una eina de progrés material, però també humà, un instrument de competitivitat territorial i, alhora, de cohesió social”. “Ara, es demana a la universitat que baixi a la palestra amb tota la seva capacitat de generar i gestionar coneixement, que s’impliqui plenament en el funcionament econòmic i social per fer avançar el conjunt de la societat cap a un futur absolutament obert”. Són reflexions que el Dr. Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va compartir, ahir, 29 d’agost de 2015, amb els manresans en el pregó de la Festa Major d’enguany.

L’arrelament a l’entorn i el compromís amb la societat forma part de l’ADN de la Fundació Universitària del Bages, des del seu naixement, ara fa 25 anys. Assegurar la presència d’estudis universitaris a la ciutat i fer-ho des de l’exigència de qualitat, la sostenibilitat econòmica, social i acadèmica i la voluntat decidida de posar al servei de la societat coneixement, capacitats i talent ha estat la missió que ha orientat el seu treball durant tot aquest temps. És un bagatge valuós que, amb la federació amb la Fundació Universitària Balmes, ha traslladat a la nova Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

El pregó del rector arriba pocs dies abans de l’inici d’un curs molt especial, un curs en què s’obren nous horitzons a la FUBages, com a campus Manresa de la UVic-UCC. El seu nou status com a universitat de ple dret li ha de permetre aprofundir en el seu compromís amb l’entorn, assumir amb més eines la seva responsabilitat com a centre de producció i difusió de coneixement, de transformació i progrés social i econòmic. “Tenir o no tenir universitat és un fet que marca i que marcarà més encara el destí de les ciutats”, ens recordava, ahir, el nostre rector. La FUBages està preparada per continuar exercint d’agent de progrés, tal com ha fet els darrers 25 anys, i contribuir a donar a Manresa un paper rellevant a la Catalunya del futur.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.