Premiar la recerca dels més joves en un canvi d’època

El campus Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya va lliurar, ahir, els 14s Premis a Treballs de Recerca de Batxillerat. És un reconeixement que busca incentivar l’esperit científic entre els alumnes de secundària i, alhora, posar en valor la bona feina que fa el professorat per dotar els joves estudiants d’eines i recursos per a la investigació. S’hi van presentar un total de 44 estudiants, de 27 centres diferents d’arreu de Catalunya. Enguany, hem premiat un estudi sobre la relaxació com a tractament, en la modalitat de salut, un sobre l’empresa familiar a Manresa a partir del segle XX, en la d’empresa i economica, i un sobre la ceguesa, en la d’educació. En tots els casos, els jurats van destacar-ne l’originalitat i el rigor.

El Dr. Pere Monràs va introduir l’acte amb una breu conferència en què va destacar que, superades les èpoques de canvis, actualment, vivim un canvi d’època. En aquest sentit, va compartir amb els joves preuniversitaris i les seves famílies el seu convenciment que la racionalitat, sobre la qual s’ha fonamentat el progrés científic fins a dia d’avui, necessita incorporar funcions de tipus relacional, vinculades a les emocions, per ampliar el seu potencial en la comprensió del món. Cal superar, va dir, el treball orientat a la creació d’objectes i enfocar-lo als subjectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.