López Burniol defensa l’opció federal per resoldre el problema català

El notari i membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, Juanjo López Burniol, va ser, ahir, 20 de maig de 2015, a la Fundació Universitària del Bages, per exposar el seu punt de vista sobre l’encaix de Catalunya dins de l’Estat espanyol. Va explicar que es tracta d’un problema d’arrels històriques estretament lligat a l’estructura territorial de l’estat i al seu impacte en el repartiment de poder. Catalunya té diferents opcions per articular la seva relació amb Espanya: algunes, com l’estat centralista unitari, no han funcionat; altres, com el model confederal o la independència, plantegen massa incerteses per a les properes generacions de catalans. Per això, López Burniol defensa la via de l’estat federal, amb un senat amb competències reals que tingui un efecte distribuïdor del poder en termes territorials. En qualsevol cas, es va mostrar convençut que, en darrer terme, són els catalans que han de poder decidir el seu destí, a les urnes i de manera democràtica.

L’estreta col·laboració amb Gest!, Associació de Professionals Séniors al Servei del Territori facilita que, periòdicament, ponents de gran talla intel·lectual vinguin a exposar el seu punt de vista sobre l’actualitat política, econòmica i social del nostre país a la Fundació Universitària del Bages (FUB). En aquesta ocasió, va permetre que un auditori de més de cent persones seguís les explicacions erudites i de gran actualitat de Juanjo López Burniol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*

Normes del blog
L'equip de comunicació revisarà les opinions per evitar la difusió de comentaris no apropiats o insults. Només es publicaran comentaris signats amb nom i cognoms. Els comentaris es publicaran de dilluns a divendres de 8 a 6. Fora d'aquest horari no s'aprovaran opinions.